Trend Çizgiler ile Fibonacci Seviyeleri


   Söz konusu Fibonacci olduğunda, önceki dersimizde öğrendiğimiz gibi, destek ve direnç bölgelerimiz en iyi trend olan piyasalarda çalışmakta. Bu sebepten dolayı Fibonacci seviyelerini trend çizgileri ile beraber kullanmak çok akıllıca olmakta. Trend çizgileri ve Fibonacci seviyeleri dersimizde sizlere pratikte bu metotları nasıl kullanacağınızı anlatacağım.


   Piyasalarda ayı veya boğa trendi oluştuğunda, yatırımcılar bu trende dahil olmaya çalışırlar. Trendin içerisinde yer almanın en kolay yolu ise düzeltme hareketi sırasında dahil olmaktır. İşte tam bu nokta da yardımımıza trend çizgilerinin fibonacci seviyeleri ile kombinasyonu koşuyor. 

   EUR / USD örneğini gelin beraber inceleyelim. Grafikte parite trend ile uyumla yükseliyor;

   Grafiği analiz ettiğinizde, güzel bir yükseliş trendi olduğunu gözlemlemeniz zor değil. Herhalde aklınıza gelen ilk fikir, fiyatlar trend çizgisine geldiğinde uzun pozisyon açmak olacaktır. Giriş noktanızı belirlemeniz için ise fibonacci seviyelerini ve trend çizgisini beraber kullanalım.

   Fibonacci çizgimizi minimum noktası 1.4150'den maksimum noktası 1.4348 e çekiyoruz. Böylece fibonacci sistemindeki düzeltme seviyelerimiz oluşuyor.  Grafiği dikkatle incelediğinizde, trend çizgisi ile fibonacci seviyelerinin kesiştiği iki nokta olduğunu görürsünüz. Bu noktalardan ilki 61.8% seviyesi, ikincisi ise 50.0% seviyesi. Acaba bu seviyeler bizim sıradaki potansiyel destek bölgelerimiz mi ? Öğrenmenin tek bir yolu var.

   Gördüğünüz gibi fiyat 50% seviyesini test etti ve yukarıya doğru bir ivme kazandı. Eğer bu seviyede alış emri verseydiniz, çok karlı bir pozisyonun altına imza atmış olacaktınız. Bu örnekte iki enstrümanın beraber nasıl faydalı bir şekilde kullanıldığına şahit oldunuz.

   Fibonacci seviyeleri ve trend çizgisini beraber kullandığınız takdirde karlı bir pozisyon açma yolunda büyük bir adım atmış demektir. Bu seviyeleri sadece sizin değil neredeyse teknik analiz metodunu kullanan tüm yatırımcıların gördüğünü var sayarsak, fiyatların bu şekilde hareket ederek sizlere para kazandırması çok normal. Tek yapmanız gereken doğru noktayı tespit ederek trende katılmaktır.

   Eğer piyasa da trend olduğunu gözlemliyorsanız, mutlaka giriş yapmak için doğru noktayı tespit etmelisiniz. Günümüzde sürekli oluşan trendler ise sizlerin bu araçları kullanarak başarıya ulaşmanızda ki en önemli etken olarak rol oynamaktadır.

Yorum Gönder

Start typing and press Enter to search